SEBALÁSKA?

Každý z nás, je iný. Niekto má sebavedomia viac ako by bolo treba a niekto,úplne naopak. V našich životoch sa naozaj stretneme s mnohými ľuďmi. Najmä s takými, ktorí nás zrazia na úplné dno a ešte nás aj vysmejú a ponížia. Takýchto ľudí si pri tele bohužiaľ držíme najčastejšie. 
Ale prečo je to tak? Prečo hneď,ako začneme spochybňovať samých seba vďaka niekomu, tak toho človeka, ktorý nám spôsobil pocit menejcennosti ,jednoducho z nášho života neodstrihneme?

Dnes som na tú odpoveď prišla, konečne. 

My ľudia sme neskutočne zvláštne a záhadné stvorenia. Ako náhle máme pri sebe niekoho, kto nás ponižuje, máme potrebu mu ukázať, že taký nie sme. A hlavne, ak je to osoba, ktorú milujeme.  Začneme bojovať proti sebe samým, snažíme sa prekonávať svoje vlastné limity, a to len preto, aby sme sa páčili niekomu inému.

Ale toho bolo už dosť! Je čas uvedomiť si, že jediný človek, pre ktorého máš niečo robiť, ktorému máš ukazovať, že máš na oveľa viac, si TY SÁM. Nikto iný. Ani tvoji rodičia, starí rodičia, kamaráti, frajer/ka. N I K T O! Len ty! Sám sebe ukáž, akou skvelou osobou vieš byť, bez ohľadu nato, kto ti čo v tvojom okolí hovorí. Je pravda, že občas, keď si vezmeme veci k srdcu aj od niekoho iného, tak to nie je na škodu, ale nie vždy to treba vziať, tak vážne.

,,Bože, prečo toľko ješ? Mala by si jesť menej, veď sa na seba pozri!!´´
,,To si akože, prečo prestala cvičiť? Keby tam naďalej chodíš, vyzerala by si oveľa lepšie´´
,,Nechápem ako si môžeš myslieť, že sa na tú školu dostaneš, veď nato vôbec nemáš.´´´
-Toto nie je ani len štvrť viet, ktoré počúvam ja alebo ľudia z môjho okolia.

A čo začneme v momente robiť? Chceme byť dobrými pre okolie, začneme nad sebou váhať a uvedomíme si, že asi naozaj nie sme takí, ako  my sami vnímame,že sme.
A už je to tu.
Naše sebavedomie je na bode mrazu. Prichádzajú depresie, pocity menejcennosti a hlavne veci, ktoré robiť nechceme, pretože im chceme dať čas, no napriek tomu aby sme im dali čas, tak sa rozhodneme nato ,,zatlačiť´´ a rozhodneme sa im ukázať, to čo som už spomínala- (že) VIEM BYŤ LEPŠÍ!
Aj napriek tomu, že nás to nebaví a nenapĺňa.

Nie je nič zlé na tom, keď si dáš jednoducho pauzu. 
Keď sa rozhodneš niečo (ne)spraviť, len preto, že ti to dá, pocit nejakého osobného kľudu.
Je úplne v poriadku , keď niekomu nevyhovieme a ideme si vlastnou cestou.
Je úplne v poriadku ,milovať samého seba a kúpiť si ,(len tak) kvety alebo niečo čo nás poteší.
Je úplne v poriadku dať si ,,nezdravé jedlo´´, aj keď cvičíme a dodržiavame stravu, bez výčitky.

Ty si sa narodil preto, aby si žil svoj vlastný život. A nie taký život, ktorý ti diktujú ostatní, že by si mal žiť. A to je veľmi dôležité uvedomiť si!

zdroj:Pinterest
Proces sebalásky, je pre viacero ľudí naozaj náročný. Keď nemilujeme samých seba, ako môžeme milovať druhých?
Presne tí ľudia, ktorí sa tvária ako majú vybudovanú sebalásku a vysoké sebavedomie, sú zvyčajne presne tí, ktorí v skutočnosti žiadnu sebalásku nemajú a nedokážu mať samých seba radi, preto potrebujú tú nenávisť ,,vybiť´´ na ľuďoch, ktorí si to nezaslúžia.

Všetko sa odvíja od nás. Všetko záleží len a len na nás. 
Ty si ten človek, ktorý má byť u seba  na prvom mieste. Nik iný.

A ako som už povedala, je okej niekedy spomaliť. Nikam sa neponáhľať a uvedomiť si, ako sa veci majú. Občas sa možno zachovať egoisticky a otočiť sa chrbtom, tým, ktorí si to zaslúžia. 

...Pokiaľ ťa nenapĺňa to, čo robíš, tak to proste nerob. Nerob to nasilu. Nerob to preto, pretože to niekto iný robí. Rob to pre seba. Maj sa rád taký, aký si. Nevyčítaj si niečo kvôli človeku, ktorý vie veľké (ehm) o tom, prečo to robíš/ prečo si to spravil. Buď vysporiadaný s tým, aký človek si, pretože až vtedy, ťa okolie začne brať tak, ako chceš aby ťa bralo, bez všetkých tých pripomienok...


Pamätaj! 
Najdôležitejšími pravidlami ako sa začať milovať, je:
.Vyhýbať sa toxickým, využívačným ľuďom a takým, čo si myslia, že nad nich už nie je. 
-Nebyť závistlivý voči ostatným.
-Neporovnávať sa s ostatnými (Ona má krajšiu postavu ako ja! Ona je krajšia ako ja! On si kúpil niečo drahšie ako ja!)
-Zostaň tým, kým naozaj si. 


TIA.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

DÁVAM TI KONEČNE ZBOHOM!

RAŇAJKY?! Tipy a rady ako nezačínať deň bez nich!